[...] polepszaczy, cukru, karmelu i innych świństw. Spróbuj upiec sama lub wybierz inne, bardziej wartościowe źródło węglowodanów. Jeśli chcesz kupować pieczywo znajdź dobry chleb żytni na zakwasie. 6. W Twojej diecie jest bardzo mało zdrowych tłuszczy - wybieraj tłuste mięsa, ryby, awokado, kokos, masło klarowane, orzechy (laskowe / [...]
[...] polepszaczy, cukru, karmelu i innych świństw. Spróbuj upiec sama lub wybierz inne, bardziej wartościowe źródło węglowodanów. Jeśli chcesz kupować pieczywo znajdź dobry chleb żytni na zakwasie. 6. W Twojej diecie jest bardzo mało zdrowych tłuszczy - wybieraj tłuste mięsa, ryby, awokado, kokos, masło klarowane, orzechy (laskowe / [...]
Z chlebem widzisz u mnie jest ten problem że dobry chleb jest ciężko w przypadkowych sklepach znalesc jak się nie kupuje tam gdzie zawsze. Owsiane niestety u mnie odpadają, mam problemy trawiennie po ich spożyciu. jedynie bazuje na ryżu i ziemniakach czasem makaron. A pytanie zadałem bo polski kulturysta (Mateusz Burdzy) w jednym z wywiadów z [...]
[...] niż jakiekolwiek inne pszeniczne ziarno. Dla piekarzy jest orkisz prawdziwym darem w związku z jego wysoką zawartością kleju, dzięki któremu wypiekać można "wyjątkowo dobry chleb o charakterystycznym, orzechowym aromacie"" "Orkisz spożywany był już w czasach rzymskich - był posiłkiem gladiatorów i zawodników igrzysk. Posiada [...]
[...] ;] to chyba byłby kanibalizm ;] albo to znak że kurak to niezbyt dobre mięsko... Niestety od poniedziałku do środy znowu mam wyjazd ;/ Dzisiaj dieta trochę rozwalona głównie przez to że skończył mi się dobry chleb, ale nadrobiłam wieczorem. Obiad był zamawiany niestety z białym ryżem. /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/da70f5f4bcb04847b8c7be00cf543b53.png
a tak wogóle jak wybrać dobry chleb razowy aby napewno był z mąki żytniej a nie pszennej? Zwracaj uwagę na skład. Najlepiej żeby było to pieczywo pełnoziarniste, twarde, lekko mokre. Inny gąbkowate bułki/chleby są często barwione żeby miały ciemny kolor.
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Ja akurat mam to szczeście że w moim mieście uchowała się malutka tradycyjna piekarnia-przed soba mam orkiszowy i skład ( mąka orkiszowa , żytnia , zakwas, sól , woda) , chleb pyszny i masa ludzi w mieście chwali tą piekarnie więc ufam że jem dobry chleb :) ,Pakwoany po 400g za 2,70zł Zmieniony przez - monkey22 w dniu 2016-08-24 21:03:05